Alles over krijtverf

Zoals je misschien al gelezen hebt, werk ik alléén met krijtverf.
Dit heeft zo zijn redenen, die ik graag met jullie wil delen. Zodat je ziet dat ik niet alleen nadenk over het recyclen van hout maar dat ik ook op het gebied van verf milieubewust bezig ben.
Dus wat is krijtverf nou precies, en wat zijn de voordelen?

Krijtverf is een verfsoort die een mooie matte, fluweelachtige afwerking geeft. Het bestaat voor een groot deel uit (verrassing) krijt, wat het een goed afdekkend vermogen geeft zonder af te stikken. Krijtverf wordt door veel mensen verward met kalkverf. Krijt- en kalkverf zijn echter twee compleet andere producten. Waar kalkverf een niet-egaal en natuurlijk resultaat geeft, zorgt krijtverf voor een egale en matte afwerking. Daarnaast is laatstgenoemde verfsoort flexibeler qua ondergrond; u kunt het onder andere ook op houten oppervlakken aanbrengen, wat het een populaire verfsoort maakt voor meubels. Het is tevens makkelijker aan te brengen, omdat het met een roller of kwast aangebracht kan worden.Voordelen van krijtverf:

 1. Milieuvriendelijk: de verf bestaat uit water, krijt en natuurlijke pigmenten en is dus een volledig chemicaliën-vrij natuurproduct. Dit maakt het een milieuvriendelijke oplossing.
 2. Ademend: krijtverf dekt af, maar verstikt niet. Hierdoor kan de muur blijven ademen, wat allerlei vochtproblemen kan voorkomen. De open structuur van de verf zorgt er verder voor dat u eenvoudig allerlei afwerklagen (kalkwas, colourwax, enz.) kunt aanbrengen.
 3. Matte afwerking: de matte afwerking van deze verfsoort geeft een unieke, prachtige uitstraling die doet denken aan Italiaanse kunst.
 4. Intense kleur: vanwege de matte afwerking is de kleur diep en intens.
 5. Veegvast: in tegenstelling tot wat velen denken, is krijtverf gewoon veegvast en reinigbaar.
 6. Overschilderbaar: in tegenstelling tot kalkverf, is krijtverf goed overschilderbaar. Dankzij de porositeit hecht de nieuwe verf goed op de verflaag.
 7. krijtverf kan gebruikt worden op elke ondergrond, binnen en buiten
 8. Verdunbaar: Het kan verdund worden met water voor bijv. whitewash, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft
 9. Mengbaar: De kleuren zijn zodanig samengesteld, dat ze goed onderling gemengd kunnen worden
 10. Veel kleuren: Het merk waar ik mee werk, heeft vele mooie kleuren. Van mooie natuurtinten tot felle tinten.
 11. Het wordt gemaakt sinds 1990, je zou kunnen zeggen: door de wol geverfd
 12. Reukloos: Omdat het reukloos is veilig en goed te gebruiken voor kinderkamers
Het enige nadeel, in zoverre je het een nadeel kan noemen als je alle voordelen hebt gelezen  is omdat, krijtverf redelijk duur is omdat het een natuurproduct is en een exclusieve uitstraling geeft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten